طريقة عمل شوربه الخضار المصفي

شوربه الخضار المصفي
 
شوربة خضار من المطبخ المصري

وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة

عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

معلقة خشب
حلة
خلاط

المقادير

4 x عدد طماطم (حمراء)
3 x عدد فص مستكة
2 x عدد بطاطس
2 x عدد بصلة (كبيره)
2 x عدد كوسة
1 x معلقة كبيرة زبدة (أو سمنه)
1 x عدد فلفل أخضر حلو
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x لتر مرق الدجاج
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون

مقادير شوربة الدجاج

5 x لتر ماء
5 x عدد ورق لورا
3 x معلقة صغيرة ملح
1 x عدد دجاجة كاملة (حوالى كيلو)
1 x عدد بصلة
½ x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
½ز x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون

الخطوات

1. هنحضر لتر مرقة
2. هنقشر البصلة ونشقها من فوق بالسكينة 4 أرباع.
3. في حلة كبيرة هنغلي 5 لتر ماء و عليهم الملح و البصلة
4. على نار متوسطة هنًزل الدجاجة في الحلة بعد ما نكون نضفناها كويس بملح و دقيق
هيتكون على الدجاجة ريم (رغوة بتظهر على الماء من فوق) نشيلها علشان يبقى الماء صافي
5. نضيف الفلفل و الحبهان
6. هنسيب الحلة لمدة 35 دقيقة و بعدين نشيل الدجاجة و بكده تبقى دي الشوربة
7. تغسل الخضروات و تقطع قطع كبيرة ثم يضاف اليه المرقه و ترفع علي النار و تترك لتغلي لمدة ربع ساعة
8. ترفع من على النار و تترك لتهدء قليلا ثم تضرب فى الخلاط
9. تسيح الزبده و يضاف اليها المستكه و الفلفل الأسود ثم يضاف اليها الخضروات المصفاه
10. يترك ليغلي خمس دقائق مع اضافه الملح و يقدم ساخنا
11. يمكن تقديم مكعبات العيش المحمر مع الشوربه

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.